Täydellinen ratkaisu ympäristöihin, joissa tarvitaan alkoholin pikaseulontaa. Alcotest 5000 eroaa muista testereistä siten, että yksilöllisen suukappaleen sijaan näytteen antaja puhaltaa hygieeniseen suppiloon, jota voidaan käyttää lukuisia kertoja. Alcotest 5000 -laitteella voidaan puhalluttaa jopa 12 henkilöä minuutissa, mikäli näytteissä ei ole alkoholia.

Tuotenumero: D8327702 Osasto:

Kuvaus

Dräger Alcotest 5000 -pikaseulontatesterin suurimpia etuja ovat testauksen nopeus ja edullisuus. Kun suppiloon puhalletaan, laite ilmoittaa, onko näytteessä alkoholia vai ei. Laite ei ilmoita promilleja lukemana, vaan tarkempi testaus tehdään esimerkiksi toisenlaisella Dräger-testerillä.

Alcotest 5000 -laitteella voidaan puhalluttaa jopa 12 henkilöä minuutissa, mikäli näytteissä ei ole alkoholia. Testausta nopeuttaa myös se, ettei suukappaletta tarvitse koko ajan vaihtaa, vaan samaa puhallussuppiloa voidaan käyttää lukuisia kertoja. Sopii erinomaisesti esimerkiksi satamiin ja työmaille, joissa testattavia henkilöitä on paljon.

Nopeaa ja helppoa alkoholin pikaseulontaa

Alcotest 5000 -testeriä on erittäin helppo käyttää; kaikkia mittaustoimintoja käytetään yhdellä napilla ja laite saadaan asetettua suomenkieliseksi. Testerin toimintalämpötila on -15 °C – + 50 °C, joten luotettavaa testausta voidaan tehdä hyvinkin erilaisissa olosuhteissa. Laite on myös kooltaan hyvin näppärä; se painaa vain 250 grammaa ja mahtuu hyvin esimerkiksi takin tai paidan taskuun. Alcotest 5000 on lisäksi varustettu ranteen ympärille pujotettavalla silmukalla, joten se ei pääse lipsahtamaan kädestä lattialle.

Kun laite käynnistetään, kestää sillä vain noin neljä sekuntia ja se on käyttövalmis. Jos puhallusnäytteessä ei ole alkoholia, ilmoittaa laite tuloksen noin kahdessa sekunnissa, mikäli testaus tapahtuu huoneenlämmössä. Jos näytteessä taas on alkoholipitoisuutta, voi näytteen tuloksessa kestää muutamia sekunteja kauemmin. Alcotest 5000 -testerin raja-arvoksi on asetettu 0,06 promillea, eikä arvoa ole mahdollista muuttaa. Laitteen kalibrointiväli on 24 kuukautta.

Pikaseulontatesteri toimii AA-paristoilla ja koska laite kuluttaa hyvin vähän energiaa, yhdellä paristosetillä voidaan tehdä jopa 5 000 testausta. Alcotest 5000 myös sammuu itsestään, mikäli laitetta ei ole käytetty viiteen minuuttiin. Automaattista sammutusaikaa on kuitenkin mahdollista säätää tarpeen mukaan.

Uusi, innovatiivinen puhallussuppilo

Koska laitteen suukappaletta ei tarvitse koko ajan vaihtaa, on testaaminen paitsi nopeampaa, niin myös huomattavasti edullisempaa kuin perinteisemmillä testereillä. Dräger 5000:n puhallussuppilot ovat kuitenkin hygieenisiä, sillä ne on muotoiltu niin, ettei suppiloon kertynyt kosteus pääse roiskahtamaan testattavan henkilön kasvoille.

Puhallussuppilo on helppo vaihtaa uuteen, sillä sen saa vain napsautettua paikoilleen. Suppilo on suunniteltu niin, että sen irrottaminen ja paikoilleen napsauttaminen onnistuu hyvin myös hanskat kädessä. Puhallussuppiloita myydään 10 kappaleen pakkauksessa.