Erittäin kestävä ja helppokäyttöinen alkometri ammattikäyttöön. Suunniteltu kestämään äärimmäisen kovia sääolosuhteita, joten laitetta voi käyttää huoletta myös vesisateella. Täyttää suojausluokan IP 54 vaatimukset.

 

Tuotenumero: D8322660 Osasto:

Kuvaus

Ammattikäyttöön suunniteltu Dräger Alcotest 6820 on suositun Dräger 6810 -alkotesterin seuraaja, joka on edeltäjäänsä nopeampi ja kooltaan kompaktimpi. Huippuluokan anturitekniikka tekee laitteesta luotettavan kumppanin alkoholin mittaukseen.

Huippuluokan laatu ja tekniikka

Vaativassa ammattikäytössä alkotesteriltä vaaditaan paljon – materiaalien ja tekniikan on kestettävä sekä kulutusta että vaihtelevia sääolosuhteita. Uudelleen muotoiltu ja laadukkaasta materiaalista valmistettu Dräger Alcotest 6820 täyttää erinomaisesti ammattikäytön vaatimukset, ja sitä voi huoletta käyttää niin kylmissä kuin kosteissakin olosuhteissa. Laite täyttää suojaluokan IP 54 vaatimukset ja antaa luotettavan testituloksen niin -5 kuin +50 °C:n lämpötilassa.

Alcotest 6820:n mittaustekniikka perustuu aiempien mallien tapaan elektrokemialliseen anturiin. Tekniiikan ominaispiirteitä ovat erittäin lyhyt vasteaika, tarkkuus ja kestävyys. Anturi antaa tarkan mittaustuloksen nopeasti myös korkeista alkoholipitoisuuksista. Tämä pätee sekä aktiivisessa että passiivisessa näytteenotossa.

Käytännöllinen muotoilu

Päihtyneiden henkilöiden parissa työskentely vaatii muutenkin keskittymistä, joten alkotesterin helppokäyttöisyys nousee yhdeksi laitteen tärkeimmistä ominaisuuksista. Dräger 6820 on suunniteltu käyttäjäystävällisyys edellä, joten kaikkia mittaustoimintoja ohjataan yhdellä painikkeella ja laitteen selkeä, valaistu näyttö ohjaa läpi puhallustestin. LED-merkkivalo ja äänimerkit tukevat näytön ilmoituksia ja ilmoittavat esimerkiksi mittauksen päättymisestä. Laitteessa on lisäksi kaksi muuta painiketta valikkonavigointia ja tilastotietojen keräämistä varten.

Alcotest 6820:n muotoilu on muutenkin käytännöllinen ja ergonominen. Luontevasti käteensopivan muodon ansiosta laitetta on mukava ja helppo käyttää yhdellä kädellä. Patentoitu, vaihdettava ”Slide’N’ Click” -suukappale puolestaan on muotoiltu niin, että se on helppo naksauttaa paikoilleen myös pimeässä – oli käyttäjä sitten oikea- tai vasenkätinen. Myös suukappaleen irrotus onnistuu yhtä helposti ja hygieenisesti. Suukappale on lisäksi suunniteltu niin, ettei puhallustestiä voi manipuloida. Suukappaleita on saatavilla 100 ja 1000 kpl paketeissa.

Tietojen käsittely ja dokumentointi

 Laajennetun tallennuskapasiteetin ansiosta Alcotest 6820:n muistiin mahtuu jopa 5000 testitulosta. Optinen liitäntä mahdollistaa langattoman tiedonsiirron Dräger-mobiilitulostimeen kätevästi testauspaikalla. Laitteessa on lisäksi USB-liitäntä, jota voidaan käyttää tietojen siirtoon PC:lle sekä laitteen konfigurointiin.

Lisätarvikkeet

Dräger 6820:n leveä rannelenkki helpottaa laitteen käsittelyä ja käyttöä, kun laite ei pääse lipsahtamaan kädestä asfaltille. Lenkin avulla testerin voi kiinnittää myös vyöhön tai solkeen, jolloin laite kulkee kätevästi mukana. Heijastimet puolestaan helpottavat laitteen paikallistamista esimerkiksi pimeässä autossa.

Lisätiedot

Mitat (K x L x S), paino

noin 151 mm x 62 mm x 38 mm, noin 260 g paristoineen

Kotelointiluokka

IP 54

Standardi

EN 15964

CE-merkintä

Direktiivi 89/336/EEC (sähkömagneettinen yhteensopivuus)

Tärinä- ja iskusuojaus

Standardien EN 60068-2-6, EN 60068-2-29 mukaan

Kalibrointi

Märkä- tai kuivakaasukalibrointi

Muisti

Tilaa vähintään 5000 testille testinumeroineen, päivämäärineen ja kellonaikoineen

Näyttö

Valaistu LCD-grafiikkanäyttö; 41 mm x 24 mm (128 x 64 pikseliä)