Dräger Interlock® 5000 on korkealaatuinen alkolukko, joka estää ajoneuvon käynnistymisen, mikäli puhalluskokeessa havaitaan alkoholia. Laitteen laaja toimintalämpötila takaa nopean käynnistymisen ja luotettavan tuloksen niin kesähelteillä kuin talvipakkasilla.

Laitteen käyttö on helppoa – auton virrat päälle, puhallustesti ja moottorin käynnistys. Ja sitten matkaan!

Tutustu Interlock 5000 -alkolukkoon.

Tuotenumero: D8322554 Osasto:

Kuvaus

Dräger interlock 5000 alkolukko kuljettaja

Dräger Interlock 5000 pähkinänkuoressa

 Interlock 5000 on laadukas ja käyttäjäystävällinen alkolukko, joka koostuu kahdesta pääkomponentista: käsiosasta ja keskusyksiköstä. Kun autoon käynnistetään virta, alkolukko vaatii kuljettajalta puhalluskokeen, joka suoritetaan käsiosan suukappaleeseen. Mikäli mittaustuloksessa ei havaita alkoholia, laitteen keskusyksikkö sallii moottorin käynnistymisen.

Laadukas alkolukkojärjestelmä suojaa niin kuljettajaa, matkustajia kuin sivullisiakin alkoholin aiheuttamilta liikenneonnettomuuksilta sekä ehkäisee materiaalivahinkoja. Panosta turvallisuuteen, asennuta luotettava Dräger Interlock 5000 -järjestelmä!

Suunniteltu käyttäjäystävällisyys edellä

 Interlock 5000 -alkolukko on muotoiltu niin, että sen käyttö olisi mahdollisimman luontevaa ja ergonomista. Suuri näyttö tekee laitteen käytöstä helppoa, kun sen tulkitsemiseen ei tarvita lukulaseja. Interlock 5000:n suukappale on sijoitettu käsiosan selkäpuolelle, joten laitetta ei ensisilmäyksellä edes tunnista alkolukoksi. Design on muutenkin huomaamaton – laite sulautuu erinomaisesti auton sisustukseen. Myös ympäristöasiat on otettu suunnittelussa huomioon: alkolukon helposti vaihdettavat suukappaleet ovat hygieenisiä ja biohajoavia.

Monia saattaa mietityttää kuitenkin alkolukon virrankulutus. Ei syytä huoleen! Laitteen virrankulutus lepotilassa on alle 1 mA, eikä sillä ole missään vaiheessa vaikutusta ajoneuvon käyttövalmiuteen. Interlock 5000 toimii luotettavasti ja nopeasti niin -40 °C:n pakkasessa kuin +85 °C:n kuumuudessakin.

Jotta tekniikka pysyy luotettavana, tulee Interlock 5000 huoltaa ja kalibroida kerran vuodessa valtuutetussa Dräger-alkolukkopisteessä.

Alkoholin mittaus ja manipulointiyritykset

Interlock 5000:n elektrokemiallinen anturi mittaa spesifisesti alkoholia. Tämä varmistaa, että uloshengitysilmassa olevat muut aineet eivät vääristä mittaustulosta. Samaa tarkkaa anturitekniikkaa hyödynnetään myös viranomaiskäyttöön suunnitelluissa alkometreissä.

Kaikki alkolukon käyttöön liittyvät tapahtumat tallentuvat laitteen keskusyksikköön. Tämä koskee niin puhallusnäytteiden antamisia/antamatta jättämisiä, moottorin käynnistymisiä kuin manipulointiyrityksiäkin. Keskusyksikön tiedot voidaan siirtää tietokoneelle analysoitaviksi. Tietoja ei kuitenkaan saa ulos kuka tahansa, vaan niitä varten tarvitaan erityisoikeudet, -ohjelmistot ja sopiva laitteisto.

Miksi valita Dräger Interlock 5000?

  • Estää ajamisen alkoholin vaikutuksen alaisena
  • Vähentää sekä henkilö- että materiaalivahinkojen riskiä
  • Luo turvallisuuden tunnetta matkustajien/asiakkaiden keskuuteen
  • Mahdolliset alkoholiongelmat tulevat nopeammin ilmi
  • Ehkäisee alkoholiin liittyvien onnettomuuksien aiheuttamaa negatiivista julkisuutta
  • Osoittaa yrityksen sitoutumista vastuullisuuteen ja liikenneturvallisuuden kehittämiseen