Interlock® 7000 on Drägerin edistynein ajonestolaite, joka mittaa kuljettajan uloshengitysilman alkoholipitoisuuden, ja tarvittaessa estää ajoneuvon käynnistymisen. Erittäin nopeasti käyttövalmis Interlock® 7000 -alkolukko voidaan myös varustaa kameralla ja/tai GPRS-moduulilla asiakkaan toiveiden mukaan.

Tutustu Interlock 7000 -alkolukkoon.

Tuotenumero: D8322574 Osasto:

Kuvaus

Interlock 7000 alkolukko Dräger kuljettaja

Dräger Interlock 7000 pähkinänkuoressa

Interlock 7000 on Drägerin edistynein, mutta silti käyttäjäystävällinen, alkolukko, joka koostuu kahdesta pääkomponentista: käsiosasta ja keskusyksiköstä. Kun autoon käynnistetään virta, alkolukko vaatii kuljettajalta puhalluskokeen, joka suoritetaan käsiosan suukappaleeseen. Mikäli mittaustulos ylittää laitteeseen asetetun raja-arvon, keskusyksikkö estää moottorin käynnistymisen.

Laadukas alkolukkojärjestelmä suojaa niin kuljettajaa, matkustajia kuin sivullisiakin alkoholin aiheuttamilta liikenneonnettomuuksilta sekä ehkäisee materiaalivahinkoja. Panosta turvallisuuteen, asennuta ajoneuvoosi luotettava Dräger Interlock 7000 -järjestelmä!

Käyttäjäystävällinen, tyylikäs alkolukko

Erittäin nopea käyttövalmius on yksi Interlock 7000:n erityisominaisuuksista – yli 0 °C lämpötilassa laite on heti valmis mittaukseen. Myös tätä alemmissa lämpötiloissa alkolukko on toimintavalmis vakuuttavan nopeasti. Laaja käyttölämpötila-alue -45 – +85 °C takaa, että saat luotettavan puhallustuloksen kaikissa olosuhteissa.

Interlock 7000 -alkolukko on muotoiltu niin, että sen käyttö olisi mahdollisimman luontevaa ja ergonomista. Suukappale on sijoitettu käsiosan selkäpuolelle, ja puhallusnäytteen antaminen sujuu yhdellä kädellä. Selkeän valikko-ohjauksen ja värillisten LED-merkkivalojen ansiosta laitteen käyttö on helppoa ja intuitiivista.

Laitteen design on tyylikkään huomaamaton – se sulautuu erinomaisesti auton sisustukseen, eikä sitä ensisilmäyksellä ole tunnistaa alkolukoksi. Myös ympäristöasiat on otettu suunnittelussa huomioon: alkolukon helposti vaihdettavat suukappaleet ovat hygieenisiä ja biohajoavia.

Mittaustekniikka ja tietojen turvallinen käsittely

Interlock 7000 hyödyntää samaa tarkkaa mittaustekniikkaa kuin viranomaiskäyttöön suunnitellut alkometrit. Laite mittaa spesifisesti alkoholia, mikä varmistaa, etteivät muut uloshengitysilmassa olevat aineet vääristä mittaustulosta. Interlock 7000 myös tunnistaa, onko puhallusnäytteen alkoholi hengitysalkoholia vai onko kyseessä ns. suualkoholi.

Kaikki alkolukon käyttöön liittyvät tapahtumat tallentuvat laitteen keskusyksikköön päivämäärineen ja kellonaikoineen. Tämä koskee niin puhallusnäytteiden antamisia/antamatta jättämisiä, moottorin käynnistymisiä kuin manipulointiyrityksiäkin. Keskusyksikön tiedot voidaan siirtää tietokoneelle analysoitaviksi joko infrapuna- tai Bluetooth-yhteyden avulla. Tietoja ei kuitenkaan saa ulos kuka tahansa, vaan sitä varten tarvitaan erityisoikeudet.

Varusta Interlock 7000 GPRS-moduulilla ja kameralla

Toisin kuin Interlock 5000, 7000-malli on mahdollista varustaa GPRS-moduulilla, joka mahdollistaa määriteltyjen tapahtumien tietojen välittymisen suoraan viranomaisille. Tällaiseksi tapahtumaksi voidaan määritellä esimerkiksi moottorin käynnistysyritys alkoholin vaikutuksen alaisena.

Interlock 7000 -alkolukkoon voidaan integroida myös kamera. Tällöin laite dokumentoi annetut puhallustestit kuvien avulla. Kameran asennus onnistuu mihin tahansa ajoneuvoon, ja infrapunatekniikan avulla kuvanlaatu pysyy hyvänä myös yön pimeinä tunteina.